Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
Regio Regia 148. lapszám
2021-03-04 18:06:43
Megújul és bővül a veszprémi elkerülő út
2021-03-04 18:04:58
Március 15. - soha ne feledjük!
2021-03-04 18:04:35
Már jól látható, hogyan újul meg a vár
2021-03-04 18:04:12
Japán autóipari beruházások a Közép-Dunántúlon
2021-03-04 18:03:39
Átadták az új autóbuszállomást

Átadták az új hatállásos autóbuszállomást a vasútállomás mellett, amelynek eredményeként biztosított január 16-tól a vasúti- és autóbuszjáratok közötti gyors és gördülékeny átszállási, csatlakozási lehetőség. Évi 4,2 millió utast szállít Dorogon keresztül a Volánbusz. Az utazóközönségnek alig 10 métert kell sétálnia ahhoz, hogy buszról vonatra vagy vonatról buszra szállva folytathassa útját.

Dr. Völner Pál államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője az autóbuszállomás átadásával kapcsolatban szervezett sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem csak buszpályaudvart és korszerű állomást avathattak a területen, a gépkocsival érkezőket új parkolók és korszerű térszerkezet várja. Több éves folyamat eredménye, hogy ma már Dorogról egy óra alatt el lehet érni Nyugati pályaudvart, ezzel 21. századi közlekedés jött létre a térségben.

Dr. Tittmann János polgármester az új városrész, az intermodális csomópont kivitelezését megköszönve hangsúlyozta, hogy a városvezetés tervei között szerepel az ipari épületekkel körülvett városrész zöldfelületeinek bővítése, továbbá a kerékpárosok, extrém sportolók számára kialakítandó park is.

"2017-ben döntött a városvezetés arról, hogy az új utat - amely a Hantken Miksa utcától az Esztergomi útig tart - testvértelepülésünkről, Wendlingen am Neckarról nevezi el, amelyre jól reflektálnak a Pihenő bányász szobránál található testvértelepüléseinket bemutató tablók is. A területet a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének pilonja zárja az újonnan kiépített körforgalomban. A vasút melletti, megújult városrészben a kivitelező, NIF Zrt. mintegy 6000 növényt telepíttetett az ősz folyamán."

Az autóbuszállomás átadóján köszöntőt mondott dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója: "Az utasok egyre több előnyét élvezhetik a MÁV és a Volánbusz egységes stratégiai irányításának, hiszen a vasúti és közúti közösségi közlekedési szolgáltatások összehangolása az utasoknak is tervezhető, kiszámíthatóbb utazást, átláthatóbb, egységesülő jegy- és bérletrendszert jelent. Az utazások időbeli összehangolása mellett a szolgáltatások térbeli integrációja is szükséges ahhoz, hogy a társaság minél magasabb színvonalú szolgáltatást tudjon nyújtani. Jó példa erre a dorogi állomás, ahol a beruházásnak köszönhetően létrejött, 6 állásos autóbusz-megállóhely évente 116 ezer járat 4 millió utasának biztosítja a gyors és zökkenőmentes vasúti átszállást a felújított állomáson."

Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese elmondta: "A Budapest-Esztergom közötti vasútvonal az elmúlt években komplex felújításon esett át, ennek köszönhetően 2018 tavaszától már csak modern FLIRT motorvonatok közlekednek a teljesen villamosított pályán, a 2019-ben bevezetett menetrend-fejlesztések óta pedig a vonatok 30 percenként közlekednek. Az utasforgalom a négyszeresére nőtt, 2019-ben már 5 millióan vették igénybe a vasutat ezen a vonalon, a felújított dorogi állomáson pedig csaknem 630 ezer utas fordult meg."

Az új megállóhelyet január 16-tól minden, Dorog és Esztergom között, az Esztergomi úton közlekedő autóbuszjárat érinti, ezáltal kényelmes átszállási lehetőséget biztosítanak a vonatok és az autóbuszok között.

A fejlesztés eredményeképpen Dorog és a környező községek felől autóbusszal közlekedők kulturált körülmények között tudnak a vasútra átszállni, így többek között Budapest, vagy a Pilisi-medence több városa is gyorsabban, kényelmesebben érhető el.

Az új megálló üzembe helyezése miatt a Dorog, Gyógyszerárugyár (Richter Dorogi Fióktelepe) megállópár új helyre, a vasúti sínek melletti útszakaszra kerül át. Az autóbuszok indulási ideje a módosítás során nem változik.

Forrás: dorog.hu

2021.01.19 12:33:27
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu