Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
Párbeszédre van szükség
2022-11-28 17:15:15
Tartós élelmiszergyűjtés, takarókat is várnak
2022-11-28 17:03:17
Csalók járják a társasházakat
2022-11-28 17:00:38
Közel nyolcmilliós támogatás
2022-11-28 16:57:01
Együttműködési megállapodás
2022-11-28 16:46:30
Harmadik a Regio Regia ügyvezetője

Bellai Krisztina Visnyeszéplakról nyerte meg a Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság és a az Együtt egy jobb világért mozgalom közös receptversenyét, ahol Cseh Teréz, a Regio Regia felelős kiadója harmadik helyezést ért el. Az okleveleket szeptember végén  ünnepélyes díjátadó keretében a három társaság elnöke: B. Király Györgyi, Dr. Halmy Eszter,  Balázs- kis Attila,  Paor Lilla, valamint a főtámogató Dr. Csicsor János adta át.

A díjazottak a dobogósok wellness  hétvégéi  mellett   az egészséges táplálkozás, és az egészséges életvezetés jegyében a Hymato Kft.-től étrendkiegészítőket, Battonyáról érkezett vízmegkötő  nélküli és GMO mentesen táplált  állatok húsából készült termékeket kaptak, illetve családi VIP belépőt a szűrőkamionba. A fél óra alatt 40 szűrővizsgálatra jogosító vouchert Dankovics Gergely, Magyarország Átfogó Egészsség- védelmi Szűrőprogramja, a MÁÉSZ programigazgatója adta át.

A  Fermentált ételekkel a hosszú életért! receptversenyre  89 recept érkezett, nagyvárosokból és kis falvakból-  Budapest, Pécs, Miskolc, Tatabánya, Visnyeszéplak, Jászapáti, Mány Balassagyarmat-  a Balaton partjáról és még sok-sok vidéki településről.

A fermentált ételek receptjei közül egyik izgalmasabb mint a másik, amiről a díjátadó résztvevői meg is győződhettek, hiszen a nyertesek elkészítették érteleiket, és kóstolót is tartottak.  Lehet például fermentált csicsókából meg kovászos uborkából csipszet készíteni, sőt, az édes- kovászos gyümölcsös kalács- mellé, sós-kovászos kecskesajtos- kalács is süthető. De csinálhatunk kovászolt céklát, fermentált zellert, fermentált hokkaidó tök italt hamis körözöttet fermentált rizsből, ál-túrógombócot fermentált kölesből dióbundában, köleses-húsgombócos töltött káposztát, vagy éppen epres-bazsalikomos gyümölcslevet, akár mirelit eperből is. Különleges bodza receptünk is van, de fantasztikus lehet a curryfüves-fokhagymás fermentált cukkini, a fermentált édesburgonya hasáb, a kimchi, vagyis a chilis fermentált savanyúság, vagy éppen a fermentált, főzés nélküli gazpacho leves, a nyári préselt saláta, a fermentált laskagomba, és még sok-sok más étel.

A remek receptek beküldői között vannak gyógyult daganatos betegek, újságírók,  háziasszonyok, nagymamák,  de akad  blogger, makrobiotikus táplálkozási szakértő, kántor, biomérnök,  és olyan elkötelezett egészségmegőrző is, aki fermentáló műhelyt, vagy éppen webshopot működtetnek az az egészségtudatos táplálkozásért.

Pályázóink különleges, karakteres ízekkel egészítették ki mindennapi étkezéseinket, újra használják dédmamáink egyszerű és nagyszerű konyhai fortélyait, így teszik egészségesebbé, színesebbé táplálkozásukat!

A 10 nyertes pályázó és nyertes recept:
1.  Bellai Krisztina  hivatásos fermentáló / Visnyeszéplak
Ál túrógombóc, vagyis fermentált köles gombóc dióbundában, hozzá Hokkaidó tök- alma smoothie fermentált alapléből
2. Csákó Ildikó  vállalkozó / Jászapáti
Saját kovásszal készült édes, illetve kecskesajtos -sonkás, zöldfűszeres sós kalács
3. Cseh Teréz újságíró / Tatabánya
Köleses-húsgombócos káposzta
4.Müller Ildikó hivatásos fermentáló, funkcionális táplálkozás-oktató / Budapest
Curryfüves-fokhagymás fermentált cukkini
5. Sebestyén Szilvia makrobiotikus táplálkozás-oktató / Budapest/
Préselt saláta
 6.Szél Eugénia, zöld portál / webshop  működtető / Budapest
Fermentált, főzés nélküli gazpacho leves
7. Őri Zsuzsanna  biomérnök / Pécs
Fermentált csicsóka-fokhagyma kaporral
8. Ludányi Emőke gyógyult daganatos beteg / Balassagyarmat Télre eltett savanyú uborka Marosmenti módra
9.Bahul Krisztina újságíró- szociológus / Miskolc
Tárkonyos - karalábé ferment
10. Bíró  Márti gasztroblogger / Budapest
Epres-bazsalikomos gyümölcslé

A recepteket kiadjuk, addig is Kor Kontroll Társaság, valamit a Magyar Elhízástudományi Társaság portálján olvashatják őket!

2022.09.28 15:58:12
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu