Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
Disznótoros napok és farsangolás
2023-02-03 13:45:09
Megújul a Tóparti gimnázium épülete
2023-02-03 13:42:56
Megkezdődik a vasútállomás felújítása
2023-02-03 13:37:15
Április 2-án újra Rock and Roll futás
2023-02-03 13:32:23
Dr. Szerencsés László: A felújítások éve
2023-02-03 13:28:37
Közel nyolcmilliós támogatás

Újabb "voucher"-átadóra került sor az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Ezúttal a Howmet Alapítvány 2022. évi támogatását jelentették be, amelynek köszönhetően közel 8 millió forintból fejlesztheti az egyetem a robottechnikai központját, valamint a VR és a pneumatikai laborját.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán tartott sajtótájékoztatón mintegy 7.960.000 forintos támogatást jelző szimbolikus csekket vehettek át az egyetem vezetői. A rendezvényen elsőként Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András köszöntötte a résztvevőket, kiemelve, hogy az energiaárak meghatározóak az ipar számára, mégis azt látni, hogy azok a stratégiai együttműködések, amelyek meghatározzák ennek a városnak a fejlődését és a jövőjét, meg tudnak maradni és újabb tartalmakkal töltődnek meg.

"A mostani támogatás is arról szól, hogy a Howmet-Köfém és az Óbudai Egyetem együttműködésének nemcsak múltja, hanem jelene és jövője is van, a cél pedig a diákok lehetőségeinek növelése, és annak az üzenetnek a megfogalmazása a fiatalok felé, hogy van értelme itthon maradniuk, vagy máshonnan idejönniük Fehérvárra, mert ez a város az egyetemét és az iparát tekintve is jó szakmai és egzisztenciális jövőképet tud számukra adni." - fogalmazott a polgármester, aki a duális képzésről is szólt, hangsúlyozva, hogy a diákok is megértették ennek jelentőségét, és nem véletlen, hogy évről évre egyre többen jelentkeznek erre a képzési formára.

Katus István, a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető igazgatója beszédében felidézte, hogy 2016 óta minden évben eljönnek egy csekkel az Óbudai Egyetemre, és ez már a hetedik alkalom, így összességében közel 150 millió forintot adtak azokra a projektekre, amik hozzásegítik a vállalatot ahhoz, hogy olyan szakemberek kerüljenek ki az egyetem falai közül. akiket egyből tudnak alkalmazni. Hozzátette, hogy a gyakorlati tudás erősítése a cél, és továbbra is várja a cég a tehetséges végzősöket. Katus István arra kérte az egyetemet, hogy jövőre is keressék meg a vállalatot olyan projektekkel, amelyeket támogatni tudnak az alapítványon keresztül.

"Hihetetlenül jónak" nevezte a Howmet attitűdjét Prof. Dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja, kiemelve, hogy példaértékű az a magatartás, amit az egyetem felé tanúsítanak. Hangsúlyozta: a műszaki felsőoktatás olyan műszaki parkkal és infrastruktúrával dolgozik, ahol kizárólag korszerű eszközökkel tudnak jól és korszerűen tanítani, ezért is van szükségük továbbra is erre a fajta odafigyelésre.

Dr. Széll Károly docens rövid előadásában bemutatta azokat a laborokat, amik az utóbbi években létrejöttek: a robottechnikai központot, a VR labort és a pneumatikai labort. A megkezdett munkának már komoly eredményei is vannak, a hallgatók megnyerték többek között a tavalyi FANUC Olimpiát is, ahol a versenyzőknek egy komplex feladatot kellett megvalósítaniuk kilenc órás időkeretben. A versenyen az első két helyezést is sikerült az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar csapatainak elhozniuk. A docens szólt arról is, hogy a kutatásban és a fejlesztésben is nagy hasznát veszik a partnerektől érkező támogatásoknak.

2022.11.28 16:57:01
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu