Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
38. Bábolnai Gazdanapok - 2025. IX. 11-13.
2025-05-20 18:46:27
A T-Szol-osok megszépítették a KRESZ Parkot
2025-05-20 18:37:12
Meghirdette új évadát a fehérvári balett
2025-05-20 18:31:13
Változás a Henkel Mo. Kft. igazgatóságában
2025-04-22 19:38:39
Szaktanácsadó képzés
2025-04-22 19:27:40
Szaktanácsadó képzés

A Digitális Agrárakadémia Plusz (DAA+) program keretében elindul az élelmiszeripari üzemek digitális átállását támogató szaktanácsadók képzése. A Nemzetgazdasági Minisztérium által Magyarország Digitális Agrárstratégiája alapján a Digitális Agrárakadémia Plusz Program keretében nyújtott támogatás 30 szaktanácsadó, falugazdász, külhoni falugazdász, érintett szakember térítésmentes képzését teszi lehetővé.

A képzéseket a DAA+ Programot megvalósító szervezetek közül a Cibus Hungaricus Alapítvány szervezi és valósítja meg.

A digitális átállás, az adatalapú döntéshozás alkalmazása szükséges az élelmiszeripari üzemek hatékonyságának és profitjának növeléséhez. A piacon elérhető digitális megoldások, eszközök és szolgáltatások számos lehetőséget kínálnak a vállalkozók részére. Az elérhető lehetőségek azonban csak rendszerbe illesztve biztosíthatják a termelés hatékonyságának valós növekedését. A szigetszerűen alkalmazott digitális megoldások vagy nem megfelelően felhasznált digitális eszközök jelentős költségnövekedést eredményezhetnek a hatékonyság növekedése nélkül.

A képzés célja, hogy a végzett szaktanácsadók képesek legyenek az élelmiszeripari vállalkozás célját és működését támogató digitális megoldások, szolgáltatások és eszközök kiválasztására, ajánlások megfogalmazására, az élelmiszeripari üzem digitális fejlesztési tervének összeállítására és a megvalósítás támogatására.

1.) A képzés tartalma

Az üzem digitális érettségének felmérése a termelés, az erőforrás (pénzügyi, HR, infrastruktúra) menedzsment és a termékpálya kapcsolatok területén.
Az alkalmazható, piacon elérhető digitális megoldások, eszközök és szolgáltatások megismerése az erőforrás-menedzsment, az élelmiszer feldolgozás, a raktározás és a logisztika területén.
A digitális megoldások működésének, a szolgáltatásainak megismerése, az alkalmazás és a rendszerbe illesztés feltételeivel.
A digitális megoldások, szolgáltatások és eszközök hozzájárulása az élelmiszeripari üzem céljaihoz, hatékonyságának növeléséhez.
Az élelmiszeripari üzem digitális fejlesztési tervének összeállítása.

2.) A képzés főbb paraméterei

50 órás, gyakorlatorientált és a jó gyakorlatok bemutatására épülő képzés, 60%-ban személyes részvétellel, maximum 10 fő/csoport;
5 nap: személyes részvétellel, 10 fős csoportban
1 nap online részvétellel, kérdezési lehetőséggel
A képzést a Cibus Hungaricus Alapítvány a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi és Technológiai Intézettel együttműködésben szervezi. A résztvevők a Felnőttképzési és Adatszolgáltatási Rendszerből (FAR) "Élelmiszeripari üzemek digitális átállását támogató tanácsadó" tanúsítványt kapnak, a képzés sikeres elvégzése esetén. A képzés adminisztrációját, a tanúsítvány kiadását MATE Felnőttképzési és Szaktanácsadási Központ végzi, regisztrációs száma: E/2020/000248.
Célcsoportok: NAK regisztrált szaktanácsadók, NAK falugazdászok, külhoni falugazdászok, külső érdeklődő szakemberek.
NAK szaktanácsadók részére pontszerző képzés. A képzést sikeresen elvégző regisztrált szaktanácsadók 10 kreditpontot kapnak.
A képzés piaci ára résztvevőnként: 150.000,- Ft + 10.000,- Ft regisztrációs díj, amelyet helyszínenként 10 főnek a Nemzetgazdasági Minisztérium által Magyarország Digitális Agrárstratégiája alapján nyújtott támogatás fedez.
A képzésen való részvétel térítésmentes csoportonként 10 főnek, de előregisztrációhoz kötött. A DAA+ Program a képzésen való részvételt, a szükséges eszközök használatát, a tananyagok biztosítását és a tanúsítvány kiállítását fedezi.
 
3. Helyszín: MATE Budai Campus, Budapest, Villányi út 29-43.

3.) Részletes program:

1. nap - Digitális Élelmiszeripari Stratégia, digitalizáció jelentősége az élelmiszeriparban
Üzemtervezés műszaki-gazdasági vonatkozása
Projektgazda bemutatkozása, problémameghatározás
Meghívott előadó: Digitalizációs fejlesztési projekt esettanulmány
2. nap - Adatfeldolgozás és döntéselőkészítés
Csoportos projektmunka
Workshop: találkozó és brainstorming ipari szakemberek bevonásával
3. nap - Robotika
Üzemszintű digitalizáció és adatmenedzsment
Projektfeladat mentorálás
Csoportos projektmunka
Projektprezentáció és vita
4. nap - Digitalizációs és automatizálási technológiák és rendszerek
Meghívott előadó: Technológia, raktározás és logisztikai fejlesztési projektek bemutatása
5. nap - Élelmiszerbiztonsági kockázatelemzés
Élelmiszeripari technológiák alapjai
Üzemlátogatás
6. nap - Pilot megoldások, jó gyakorlatok, szolgáltatások szállítói bemutatása (online)
 

További információ:

Név: Varga Péter Miklós

Telefon: +36 70 4531617

Email: varga.peter@cibushungaricus.hu

Web: https://digitalisagrarakademia.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/digitalisagrarakademia

2025.04.22 19:27:40
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu